Oldalak

2010. július 14., szerda

Jane Goodall- 50 eves evfordulo

A mai napon van 50 eve, hogy a ma mar legendassa valt brit etologusno Jane Goodall 1960. julius 14-en Gombe-ba erkezett es megkezdte a csimpanzok koze valo beilleszkedeset. Ennek az evfordulonak a tiszteletere a Roots&Shoots magyarorszagi kepviselete a Rugyek es Gyokerek Egyesulet egy fantasztikus eloadast szervezett. Ennek az eloadasnak a megtartasara egy nagyon prominens szemelyt kert fel, megpedig Csanyi Vilmost, a magyar etologia atyjat.
A mai eloadas telt hazzal zajlott az ELTE-TTK-n es rendkivul izgalmas volt. Ha roviden foglalom ossze, akkor: Csanyi Vilmos reszben Goodall csimpanzokkal valo tapasztalatairol szamoltbe, reszben pedig a sajat kutyakkal valo tudomanyos kutatasairol. Egy konnyed, nagyon elvezheto eloadas volt, szamos kutatasi tapasztalatot ismerhettem meg ez a bo masfel ora alatt, amelytol meg inkabb tetszett az eloadas.
Az eloadas vegen a kozonseg vastapssal koszonte meg Csanyi professzornak az elmenyt, amely vegen tobbek kozt en is meghatodtam. Ennek miertjet nem lehet megfogalmazni, de fantasztikus volt vegighallgatni Csanyi Vilmos eloadasat es nagyon orulok, hogy reszt vettem.

Meg egy fontos esemeny: iden novemberben Jane Goodall ismet Magyarorszagra erkezik; az ezzel kapcsolatos rendezvenysorozat pedig Pecsett lesz megrendezve.

Zoldpotty

ui. A Rugyek es Gyokerek Egyesuletet mostantol Jane Goodall Intezet neven lehet megtalalni, tobbek kozt a www.janegoodall.hu honlapon.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...