Oldalak

2010. november 29., hétfő

Házi müzliszelet

Nagyon gyors, nagyon egészséges, nagyon könnyen elkészíthető és nagyon finom saját készítésű müzliszeletek



Hozzávalók: 

5dkg zabpehely
15dkg pirított dió
15dkg aszalt sárgabarack
15dkg aszalt meggy (vagy datolya vagy vörösáfonya vagy füge, ki mit szeret)
egy-egy nagyobb csipet só, sütőpor és szódabikarbóna
5dkg liszt
10 dkg (gyümölcs/nád)cukor
2 tojás- bele 1zacskó vaníliás cukor (de a vaníliarúd még jobb)


A tojásokat és a vaníliás cukrot habosítsd fel egy tálban. A diót, a sárgabaracokat és a meggyet aprítsd fel picire, majd egy másik tálban keverd össze a maradék hozzávalókkal. Ezután a tojást öntsd bele és picit kavard meg.
Tedd sütőpapíros tepsibe, "lapítsd ki" és 160fokos sütőben süsd 20-30percig. Ha kihűlt (és tudsz addig várni:), akkor vágd fel kis szeletkékre. Lehet pici halmokat is tenni a tepsire, és úgy sütni.
Vigyázz, hogy ne égjen oda a széle (se)!



Akár gyerekekkel is el lehet készíteni, élvezni fogják!


Ötlet: Stahl magazin 2009 ősz(?)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...